********  25.000.- feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás ********

Blog
2022.02.07 16:29

Milyen a jó szoptatós párna?

Milyen a jó szoptatós párna?

Szoptatás támogatás az én szemszögemből.

Szoptatás 

Sokat olvastam róla már a gyermekeim születése előtt és még akkor eldöntöttem, hogy mindent megteszek azért, hogy anyatejjel tudjam táplálni őket. 

Ehhez segítségemre volt angol tudásom, mert sok-sok információt találtam a La Leche Liga nemzetközi oldalán, illetve magyarul az IBCLC oldalán. Kipróbáltunk sokféle szoptatási testhelyzetet, melyből számomra az első gyermek adta lehetőséget kihasználva a fekvő pozíció volt a legkényelmesebb. Második fiammal már nem járt ez a "luxus", így ülve tápláltam, melynek hatására erősen megterhelődött a hátam. Ekkor fedeztem fel a szoptatós párna előnyeit. 

  • megtámasztja a kart
  • kellő magasságba emeli a babát
  • kényelmes felüleletet biztosít a babának
  • elalvás esetén könnyen "legurítható" róla a baba fekhelyére, kiságyába
  • könnyen tisztítható, huzata levehető, de egyben is betehető a mosó/szárító gépbe * arra figyelj vásárlásnál, hogy szilikonizált poliészter golyó legyen a töltet, ne polisztirol golyó (ez utóbbi egyszerű nikecel, zsizseg, összetöpped)
  • egyenes testartást biztosít
  • használható ülve, törökülésben, szoptatós fotelben, de ágyon ülve is. 

További információk a termék leírás alatt találsz. Ide kattintva. 

 

Ui: ebben az erősen influenzás, járványos időszakban remélem neked is segítségedre lesz. Az alábbi nemzetközi oldalon ellenőrizni tudok, hogy mely hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek szedhetők szoptatás alatt is. Magyarországon előszeretettel tiltják és választják le a babákat egy-egy antibiotikum vagy más gyógyszer miatt. Először nézzd meg itt, mutasd meg orvosodnak és konzultálj. Nem kell feltétlen lemondani a szoptatásról. 

Az e-lactancia oldalán a Search  mezőbe írva a hatóanyag latin nevét, kiadja az oldal, hogy nagyon alacsony, alacsony, magas vagy nagyon magas a kockázata a gyógyszer hatóanyagának. Mérlegelj és konzultálj orvosoddal. 

 

Szoptatás támogató párna