Üdvözöllek a KNM Design oldalán. Jó böngészést, sikeres vásárlát kívánok.

Blog
2022.03.03 12:16

Mire lesz szükség az óvodában?

Mire lesz szükség az óvodában?

Óvodába készültök? Nem tudod pontosan mire lesz szükség? Olvass végig, igyekszem összefoglalni a legalapvetőbb óvodai texíliákat.

Az első mérföldkő egy kisgyermek életében, mikor óvodába indul. Kikerül Anya ölelő,szerető kezei közül és kezdetben csak pár órát, később egy délelőttöt majd egész napokat tölt óvónénivel, dadusnénivel. 

Az óvodakezdés nem csak érzelmileg, de anyagilag is megterhelő lehet, ehhez igyekszem azzal hozzájárulni, hogy nálam minden egy helyben, együtt megvásárolhattok, egy készletben. 

Óvodai textíliák

Óvodai kezdő készlet tartalma:

  • Óvodai zsák (itt több variáns létezik, a vállfás kiviteltől az akasztóson át a szatyros zsákig, nálam elsősorban cipzáros, vállfás óvodaik zsákok várnak a polcaimon.) 
  • Tornazsák
  • Takaró és párna - sok helyen kérnek puha hátoldalú takarót, mégtöbb helyen paplant és párnát, mosható huzattal 
  • Óvodai fektető, óvodai lepedő vagy más néven derékalj
  • Kéztörlő, kis törölköző 

Minden textílilát úgy választok meg, hogy hosszú éveket szolgáljon, hiszen 3 illetve 4 évet fogja használni kis gazdája. Mintájában igyekszem a semlegességre törekedni, hiszen ami ma a 3 évesnek minden vágya, nem biztos, hogy a kétév múlvani 5 évesnek is ugyanannyira kedvenc lesz. 

Óvodai takaró egyedi névhímzéssel

Az óvodai takarók és párnák, valamint az óvodai zsákok mind-mind Öko-tex minősítéssel rendelkező pamutvászonból készülnek, töltetük tűzéssel kerül rögzítésre, így számos mosás után is helyén marad. Méretüket tekintve elég nagyok ahhoz, hogy egy 6 -7 éves gyerek is kényelmesen tudjon aludni benne. Számos óvodában használják úgynevezett "szendvicsbe" hajtva a gyermeket, ahol alulra és felülre is kerül egy-egy réteg a takaróból. 
Ehhez járulok hozzá azzal, hogy a takaró hátlapja puha, kényelmes és elég meleg bébiplüss alapanyagból készült. 


Óvodai fektetőt, óvodai lepedőt vagy gumis lepedőt is készítek, ezzel biztosítva, hogy mindent egy helyen megtalálsz. 
Sarkain gumis, így az új típusú, műanyag fektetőkre tökéletesen illeszkedik, kérheted vízhatlan azaz vízzáró réteggel vagy simán, bélelt kivitelben. Mindkét esetben 100% pamutvászonból készült, vízzárós kivitelben egy speciális, PUR alapanyag kerül bevarrásra, mely nem engedi át a nedvességet. Ezt a fajtát tilos szárítógépbe tenni, vasalni nagyon óvatosan ajánlott.  

Kérheted egyedi hímzett névvel és óvodai jellel is.