********  25.000.- feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás ********

Blog
2022.02.13 08:43

Miért válassz tipegő hálózsákot

Miért válassz tipegő hálózsákot

Tipegő vagy más névem kamáslis hálózsák választás előtt állsz és nem tudsz dönteni? Olvass végig, igyekszem a fontosabb szempontokat mérlegelve segíteni döntésed.

Minden édesanya szembesül azzal a ténnyel, hogy az addig jól bevált dolgok, szokások vagy épp a napirend idővel változik és ami addig jól működött, már nem használható tovább. 

Ebben a helyzetben voltam, mikor a fiaim elkezdtek felállni, később járni tanulni. Imádtuk a klasszikus baba hálózsákot, később azonban éjjelente sokszor felsírtak, mert próbáltak felállni benne és beleakadt lábacskájuk. Ébredéskor nem tudtak áttotyogni a szülői ágyba és szintén sírás lett a vége. 

Interneten kerestem megoldást és ekkor találtam rá a tipegő hálózsák ötletére. Nekem azonban - az ekkoriban elérhető hálózsákok, a műszálas béléssel (polár - mikropolár - minky) ellátott hálózsákok szóba sem jöhettek, kisfiam érzékeny, ekcémás bőre miatt tovább kutattam 100% pamut bélésű zsákok után. Nem találtam. 

Megalkottam számunkra az ideális tipegő hálózsákot!

Milyen szempontokat vettem figyelembe? 

 • kényelmes legyen alváshoz,forgolódáshoz
 • ideális legyen mozgáshoz, totyogáshoz és a reggeli játékhoz :) 
 • bélése baba- és bőrbarát legyen
 • kialakítása időtálló legyen
 • felesleges alkatrészektől mentes (nincs rajta cipzár, mert nekem még kisgyermekként odacsípte a bőröm egy cipzár és olyan rossz élmény volt, hogy még ma is kiráz a hideg!) 
 • lábrésze elég szűk, ahhoz, hogy a zsák nem csússzon fel mégha 1 mérettel nagyobb is
 • 98-as vagy nagyobb méretű tipegő hálózsákok kamáslija elég nagy ahhoz, hogy egy 30-as lábméretre is jó legyen
 • vállában patentos, így könnyen ráadható a már állni tudó kisgyermekre (egyszerűen, mint egy zsákba beleugrik kis totyogónk)
 • elég meleg legyen ahhoz, hogy kitakarózva se fázzon benne gyermekünk
 • mosógépben mosható legyen
 • mintázata élénk, gyerekbarát és tartós legyen

 

Vállban patentos kamáslis hálózsák

Számunkra tökéletesen bevállt az általam összeállított konstrukció - sem a lábközbeni patentok, sem az oldalt cipzár nem hiányzott (nekem ezek mindig csak egy újabb lehetőségek voltak azokra az alkatrészekre, amik tönkre mehetnek egy hálózsákon). Fiaim 22 °C-os hálószobában alszanak, ahol állandó a hőmérséklet, központi elektromos fűtésünk van, így fixen ezt a hőmérsékletet tartjuk, részünkre tökéletesen bevállt a bébiplüss béléssel ellátott téli hálószák, átmeneti időszakban - fűtés nélkül, egy hosszu ujjú pólóban és egy pizsama nadrágban alszanak benne, fűtéssel pedig csak egy hosszu ujjú pólót adok a hálózsák alá.

Tipegő hálózsák bélésekről, vastagságról és milyen hőmérsékletbe ajánlom tartalmakról a következő blog posztban olvashatsz.

Ide kattintva.