********  25.000.- feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás ********

Blog
KNM
2022.05.08 07:56

Mi számolható el egészségpénztári számlára?

Mi számolható el egészségpénztári számlára?

Egy baba érkezése minden családban öröm és egyben izgalom, aggodalom is. Első kérdéseink között szerepel a miből fogom felnevelni? Keresek-e eleget egy gyermekgondozáshoz, gyermekneveléshez. Szerencsére ma már számtalan öngondoskodó pénztár működik, melyek közül talán az Egészségpénztárak által nyújtott szolgáltatások a legszélesebbkörűek.

Magyarországon számtalan egészségpénztár nyújt önsegélyező vagy vállalati pénztári szolgáltatást. Az egészségpénztári számlára befizetett összeget pedig olyan széles körű egészségügyi szolgáltatásokra vagy termékekre tudjuk ma már felhasználni, hogy kevés lenne itt egy oldal felsorolni. 

Számomra a baba-mama termékek jelentik a fókuszt az egészségpénztári szolgáltatásokban, így igyekszem ezekre koncentrálni. 

A teljesség igénye nélkül íme néhány nagyobb, hazai egészségpénztári számlavezető.

OTP Egészségpénztár 

Prémium Egészségpénztár

Patika Egészségpénztár

Generali Egészségpénztár 

Allianz Egészségpénztár 

MKB-Pannónia 

Allianz Hungária Egészség- és Önsegélyező Pénztár

IZYS Önsegélyező Pénztár

Új Pillér Egészségpénztár

Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Vitamin Egészségpénztár

Ezekre a vezetett egészségpénztári számlákra akár a munkáltatató, akár a munkavállaló önszántából havi befizetéseket kezdeményezhet, melyeket később egészségügyi szolgáltatásokra vagy termékekre fordíthat. Számomra ezek az elszámolható termékek köre jelenti a fókuszt, így íme egy lista - a teljesség igénye nélkül, mely termékek vásárolhatók meg egészségpénztári számláról vagy egészségpénztári kártyával online fizetéssel.

 •  Csecsemő- és betegápolási cikkek:
   
  • pelenka - beleértve a textilpelenkát, úszópelenkát és mosható pelenkát is
  • babakozmetikum - úgy mint babafürdető, babaolaj, babatestápoló, popsikrém és naptej
  • cumi és cumisüveg
  • nedves törlőkendő
  • Liliputi puhatalpú cipők, szandálok és babahordozó eszközök, úgy mind rugalmas hordozókendő, szövött hordozókendő és csatos hordozó. 
 • Várandós és kismama cikkek:

  • intim betét - beleértve a mosható női betétet is
  • melltartóbetét - beleértve a mosható, szoptatós melltartó betétet is.
  • tejtároló zsákok, poharak
  • mellszívó készülék és ehhez használható fertőtlenítő folyadék
  • mellbimbóvédő krém

A tételesen elszámolható termékek listája egészségpénztáranként eltérő lehet! Kérlek, vásárlás előtt mindig tájékozódj a saját egészségpénztári számlavezetődnél a pontos terméklistáról. 

Hogyan vásárolhatom meg ezeket a termékeket?

Egészségpénztári számlára való vásárlás semmivel sem bonyolultabb, mint egy hagyományos webshopos rendelés. Az adott terméket a kosárba helyezéssel tudod megvásárolni. A vásárlás véglegesítése oldalakon a számlázási név kitöltése igényel odafigyelést, a legtöbb egészségpénztár a saját nevére kiállított számlát fogad be, így ide kerüljön a számlavezető intézet neve/a saját neved/ tagi azonosító. Ha ezeket hiánytalanul sikerült kitölteni, akkor már csak a fizetés van hátra. Akár bankkártyával, utánvéttel vagy sima banki átutalással kiegyenlítheted a vásárlásod összegét. 

Sajnos az egészségpénztárak álltal kibocsátott bankkártyát technikai okok miatt fizetéshez nem tudom elfogadni.