********  25.000.- feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás ********

Blog
2022.02.24 10:13

Hogyan válassz tavaszi sapka - sál szettet?

Hogyan válassz tavaszi sapka - sál szettet?

Segítek, hogy megfelelő méretű tavaszi sapkát találj. Ha nálatok is gond minden szezon elején a megfelelő sapka kiválasztása! Ha nálatok is évről évre kinövi a tavalyi sapkát!

Akkor most jó helyen jársz. Segítek neked olyan sapkát találni, ami biztosan illeszkedik gyermeked fejére, fülét, nyakát megfelelően takarja és mégsem lóg a szemébe. Ha választassz hozzá színben illő csősálat, akkor évekig tudjátok majd hordani. 

Így kezdj neki!

  1. Mérd le gyermeked aktuális fejkörméretét. Ezt a védőnő már többször megtette, így ha csecsemőd van, elég az egészségügyi kiskönyvet elővenned és visszalapozni a legutolsó mérésig. (én általánosságban fogok írni, egy átlag méretet, ezért kérlek mérj pontosan, mert minden gyerek más és más). 
  2. Válasszatok a készleten lévő sapkákból egy számotokra tetsző mintát és a legközelebb eső méretet rendeljétek meg. 

Lássunk egy példát, gyermeked 1 éves 47 cm-es fejkörméretére keresel sapkát, ebben az esetben az egy számmal  nagyobbat ajánlanám, azaz a 48-as méretet válaszd, így még ősszel sőt, az alapanyagok remek tulajdonsága miatt még akár a következő tavasz elején is tudjátok majd hordani. 
Ha gyermeked "önvetkőző" válaszd a füleket takaró és alul megkötővel rögzíthető megkötős sapkát, melyből a 48/48-es méretet ajánlom. 

 

Segítség a fejkörmérethez, a WHO remek táblázat.

Tavaszi gyerek sapka: hogyan válassz helyesen?

tavaszi gyerek sapkaA tavaszi gyerek sapka ne csak méretben legyen jó a kicsinek! Segítek a lényeges tulajdonságok összegyűjtésében!

Az egyik legfontosabb szempont, amikor gyerek ruhát vásárolsz, természetesen a méret. A jó méret garantálja, hogy a ruha, kiegészítő kényelmes legyen. A kényelem azonban nemcsak ezen az egy jellemzőn múlik. A tavaszi gyerek sapka kiválasztására is igaz, hogy a sapka mérete mellett az alapanyagára is hangsúlyt kell fektetni.

Egy szúrós, dörzsölős anyagú kiegészítő zavarja a gyermeket, aki nem tud emiatt pihenni, játszani. Az ideális tavaszi gyerek sapka anyaga puha, rugalmas és természetes. Ilyen például a pamut, ami a kötött termékekkel ellentétben nem irritálja a gyerekek finom bőrét. A pamut kellemes tapintása, rugalmassága lehetővé teszi, hogy a gyerekek szívesen viseljék. Ezen kívül könnyen kezelhető és számos színben, mintában készül, ami ideális a tavaszi gyerek sapkák alapanyagaként is.

Válassz a hűvösebb napokra, a szél ellen pamut tavaszi gyerek sapkát vidám színekben és mintákban!