********  25.000.- feletti vásárlás esetén ingyenes szállítás ********

Blog
2022.02.07 17:07

Hogyan válassz női mosható betétet?

Hogyan válassz női mosható betétet?

Kedves Nőtársam.

Megosztó témával jövök, de úgy érzem kell róla beszélnünk. A mosható női holmik egy olyan termékkör boltomban és a webáruházon is, ami megosztó számotokra, félve beszélünk róla. Engedjétek meg, hogy megírjam Nektek, ÉN miért szeretem és használom ezeket a termékeket.

Azt már tudjátok, hogy mi mosható pelenkát használtunk a fiúkkal, de azt nem hangoztatom, hogy a nehéz napokon én is mosható betéteket használok. 

Miért döntöttem így? 

Sokat csalódtam az eldobható betétekben, többször volt tőle egészségügyi problémám is, illetve szivárgás, kifolyás miatt a teljes alsóneműm cserélnem, mosnom kellett; sőt, előfordult, hogy a pizsamát, ágyneműt, lepedőt is. Amióta áttértem a kellő méretű (hosszúságú és szélességű) mosható betétekre, minimálisra csökkentek ezek a balesetek. Minden kémai reakciótól származó egészségügyi problémám megszűnt, hiszen nem érintkezem kémia fehérítő szerekkel, mesterséges illatosító anyagokkal - igen, még az illatmentes termékekben is használnak ilyeneket. 

 


Elérkeztünk a téma kényes, mármár undi részéhez, a hogyan mosod? kérdéshez. Nos, én az 5 napom alatt készítek egy mosószódás - nátrium-perkarbonátos vizes vödröt és ebben gyűjtön a használt betéteket, majd az 5. nap végén leöntöm róla a vizet, engedek rá tiszta öblítő vizet, majd ezt is leöntöm és kinyomkodom a betétekből (ez volt az undi rész), majd beteszem a mosógépembe a többi alsóneműmmel együtt és 40°C vagy esetenként 60°C-on kimosom. Nem használok különösebb fertőtlenítő adalékot - lehetne, van erre a piacon számtalan megoldás, nekem talán szerencsém van, nem túl erős a vérzésem, így könnyen ki is tudom mosni. 

Majd megszáradnak - szeretem a napon szárítani őket, de egy zokniszárító is megteszi, összehajtom és 28-30 nap múlva újra előveszem. 

Kibírható volt? Te belevágnál? Vagy még visszatart valami? Írd meg nekem és segítek elindulni.